top of page

איך להרגיש בטוחה יותר בטיול לבד?

הרבה פעמים אני נתקלת בשאלה "איך להרגיש בטוחה בטיול לבד?" ואני חייבת להגיד, שלהרגיש בטוחה זה עניין די סובייקטיבי, ויש הרבה סיטואציות שבהן אני ארגיש בטוחה ומישהי אחרת לא, וההיפך. שמתי לב גם, שאצלי למשל, החששות מהנושאים הבטיחותיים או התחושה שלי של חוסר ביטחון בטיול, מגיעים ביום-יומיים הראשונים של הנסיעה, עד שאני מכירה קצת יותר טוב את היעד, ולאט לאט מתמסמסים להם ודועכים. בכל אופן, אספתי כמה טיפים שעובדים לי, ואולי יעזרו גם לך לקראת הטיול הבא:


9 רעיונות שיעזרו לך להרגיש בטוחה בטיול סולו

1. בחירת יעד מוכר / ידידותי נכון, זה נחמד לגלות את העולם, אבל לא תמיד חייבים לבחור יעד חדש, במיוחד כשיש כל כך הרבה מקומות לראות ולגלות בכל יעד (מי אמר "נירי היתה בברלין ארבע פעמים ועדיין לא ראתה הכל וממש בא לה לטוס לשם שוב?"). אני מאוד אוהבת לחזור לערים שכבר הייתי בהן, ולעשות מסלול שונה וחדש לחלוטין. בגלל שאני טסה בכל פעם לתקופה קצובה, זה משאיר לי הרבה מה לגלות. היתרון מבחינת תחושת הביטחון הוא, שאני מגיעה למקום שאני כבר יודעת איך להתנייד בו, אולי יש לי אפילו מלון מועדף, וזה מוריד את הלחץ של התמודדות עם הלא נודע ברגעים הראשונים של ההגעה ליעד. אם בכל זאת בא לי לטוס ליעד חדש, אני בודקת וחוקרת ככל שאני יכולה, ומוודאת שמדובר ביעד שהוא ידידותי למטיילי סולו, בדגש על נשים. ואת זה אין בעיה לעשות באמצעות קבוצות פייסבוק כמו למשל, "מטיילות לבד משתפות" וכיוב'.

2. שעת טיסה נוחה כשאני טסה לבד, מאוד חשוב לי להרגיש נוח להתנייד. ביום הראשון, כשהכל עדיין זר ולא מוכר, אני מעדיפה להגיע בשעות היום, כדי שארגיש נוח להסתובב לבד בתחבורה הציבורית וברחוב בדרך למלון. ביום הראשון, כשאני רק מגיעה עם ההלם של ההתחלה, פחות נוח לי להסתובב בחושך עם הציוד שלי ולחפש תחנות רכבת או אוטובוסים, וללכת לבד ברחוב. לכן, ככל שאפשר אני אעדיף לקבוע לעצמי טיסת הלוך שנוחתת ביעד בשעות היום. במידה וזה לא מתאפשר, אפשר לשקול להזמין איסוף או מונית ישירות משדה התעופה, או להתאכסן במלון שיש ממש לידו תחנת אוטובוס / תחתית עם קו ישיר משדה התעופה, כדי להקל על ההסתובבות ברחוב.

3. דרכי הגעה למלון בכל מקרה, וללא קשר לשעת ההגעה שלי, אני תמיד אוודא מראש את דרכי ההגעה משדה התעופה למלון, כדי לא לבזבז זמן ולהיתקע על זה כשאני מגיעה. אני אוהבת לשלוח מייל מקדים למלון ולשאול מה הדרך הכי נוחה ומהירה להגיע אליהם מהשדה, ובדרך כלל מציעים מספר אפשרויות לבחירה. אם אני מגיעה בתחבורה ציבורית, אני כותבת או מצלמת לעצמי את הפרטים של הקווים והמיקומים שלהם. מצאתי שככל שאני יודעת דברים מראש, זה מוריד ממני לחץ של "מה קורה עכשיו ולאן ללכת".

4. מיקום המלון כשאני חוזרת ליעדים מוכרים, אני בדרך כלל יודעת איזה מלון אני רוצה להזמין, או באיזה אזור בא לי לישון. אבל בהגעה ליעדים חדשים, אני בוחרת מלון לפי שני פרמטרים עיקריים: מיקום בשכונה ידידותית, כזאת שאין בעיה להסתובב בה לבד בכל שעות היום, ועדיף שתהיה מרכזית ויהיו גם דברים שאפשר לעשות במרחק הליכה. קרבה לתחבורה ציבורית, גם כדי להתנייד בנוחות משדה התעופה ובחזרה, וגם כי זה ממש כיף לחזור מיום שיטוט ארוך, כשאני כבר עייפה וממש מתחשק לי לחזור לחדר, ואני יוצאת מהתחתית או מהאוטובוס ולא צריכה לעשות הליכה ארוכה למלון (מניסיון, נכון שזה לא נורא ללכת עוד קצת, וכשלא היתה לי ברירה גם את זה עשיתי בכיף, אבל כשהתחנה נמצאת ממש בפתח המלון זה הבדל משמעותי המשפיע על איכות הטיול).

5. מחקר על היעד ככל שמכירים מראש את המקום שאליו נוסעים, זה משפיע על תחושת הביטחון לקראתו. והכוונה שלי בלהכיר, היא, בעיקר לקרוא חוויות של מטיילים אחרים, בדגש על נשים, להבין את היעד ואת מגוון אפשרויות הטיול שהוא מציע, ולבדוק עם עצמי איך המקום גורם לי להרגיש לקראתו. אם למשל יש לי תחושות של לחץ או חששות בעקבות כל מיני פרסומים ופוסטים של אנשים שהיו שם, אני אחשוב פעמיים האם זה מקום שאני רוצה לבקר בו. מבחינתי, אני רוצה להרגיש התלהבות וסקרנות ורצון להגיע כבר, כשאני קוראת על היעד ומתכוננת לקראתו. וככל שאני קוראת, אני מכירה יותר את האזור ואת סגנון הטיול, עוברת על תמונות שעוזרות להמחיש לי את היעד, וזה עוזר לי להרגיש יותר בטוחה לגביו.

6. קבוצות מקומיים בפייסבוק זאת לא קלישאה שאומרים שאין על הישראלים כשאנחנו בחו"ל. אני זוכרת את זה עוד מהתקופה שטיילתי לבד אחרי הצבא בטיול הגדול, ובכל מקום שאליו הגעתי, ישר היינו מתחברים כל הישראלים, ומחליפים מידע ואינפורמציה, נותנים אחד לשני טיפים חשובים ומפרגנים. לא ראיתי את זה קורה עם אף תייר ממדינה אחרת, למרות שהיו לא מעט מטיילים מאותה מדינה. רוצה להגיד, שאנחנו מאוד אוהבים לעזור אחד לשני, וזה סופר חשוב וקריטי כשאת נמצאת בחו"ל לבד. אני תמיד מתחברת מראש לקבוצת הפייסבוק של הישראלים באותו יעד, גם כדי לקבל טיפים והמלצות אבל בעיקר כדי שתהיה לי כתובת אם וכאשר אני צריכה משהו כשאני כבר נמצאת שם. ראיתי לא מעט מקרים מקסימים של חיבורים ועזרה בין ישראלים, וזה באמת לא מובן מאליו. אז כיף שיש את האפשרות לשעת הצורך.

7. יציאה לבד בערב זה נושא מאוד אישי, יש נשים שאין להן בעיה להסתובב בחושך במקומות מסוימים ויש כאלה שכן. אני נותנת לעצמי להרגיש את היעד יום יומיים, ואז מחליטה מה נכון לי. היו ערים שבהן העדפתי לחזור למלון לפני שהחשיך, והיו ערים שבהן הסתובבתי בחשיכה בלי בעיה, ישבתי בפאבים, או נסעתי בתחתית. בכל מקרה, הקפדתי להסתובב במקומות מרכזיים, בשכונות ידידותיות, וכמובן איפה שהרגיש לי בטוח ונוח.

8. תחושת בטן, לשחרר ולסמוך הסעיף הזה דורש תרגול, אבל הוא מאוד עוזר לי. אני נוסעת בידיעה, או יותר נכון אפילו לומר 'בהחלטה', שאני עושה את מה שמרגיש לי נכון. ובכל אזור שאני מגיעה אליו או רוצה להסתובב בו, אני מתנהלת לפי תחושת הבטן שלי. יכול להיות שהמליצו לי על משהו, וכתוב שחובה להיות בו, אבל כשאני מגיעה משהו לא מרגיש לי נוח או בטוח או נעים, אז אני אסתובב ואלך. וההיפך, יכול להיות שיש מקום שמאוד מסקרן אותי לראות, אבל יגידו לי שלא כדאי, אם מרגיש לי מספיק בטוח ונעים אני אעשה את זה. העניין הוא לבדוק מה אני מרגישה כל הזמן, ולהיות מודעת לזה. ולהאמין שהכל מגיעה אלי לטובה. לא לשפוט את עצמי, לא להתבאס על עצמי על דברים שלא עשיתי או לא ראיתי, ובכלל – לצאת לטיול הזה בתחושה שאני עושה רק מה שטוב לי. אפילו אם זה אומר לשבת יום שלם במלון ולראות נטפליקס, כי זה מה שהרגיש לי הכי כיף ובטוח לעשות באותו רגע. לזכור שעם כל זה שאני בחו"ל ובאתי לטייל ולגלות מקום חדש - המסע הזה הוא בעיקר מסע פנימי שלי עם עצמי, ויש לו תפאורה מהממת, אבל רק אני מחליטה איפה יקרה כל דבר.

9. אנרגיה חיובית – הכל טוב ובהמשך ישיר לסעיף הקודם, אני אוהבת לבוא עם כמה שיותר אנרגיות חיוביות שאני יכולה לגייס לעצמי. מבחינתי כל המסע הזה, שבו אני מאפשרת לעצמי משהו שהוא לא מובן מאליו, ואני עושה בשבילי משהו, ומפרגנת לי – פשוט לא יכול להגיע באנרגיה שלילית, כי זה לא מתחבר יחד. ברגע שפרגנתי לעצמי, ואפשרתי לעצמי חוויה כזאת – זה אומר שיהיה בסדר, והכל טוב. ואני מאוד מאמינה באנרגיות, אז כשאני שלמה עם משהו, ועושה אותו ממקום טוב ובחיבור לעצמי – זה מקרין על כל האנרגיה שסביבי, כולל בבית ועם המשפחה, וגם בטיול עצמו.


שורה תחתונה

ככל שאני מאורגנת מראש, מבחינת ההיכרות עם היעד וההתניידות בו, זה עוזר לי להרגיש בטוחה יותר. כבר שיתפתי כאן שאני מעדיפה דווקא לא לתכנן מראש את הלו"ז שלי ומה לעשות כשאני מטיילת לבד, אז באמת הכוונה היא ההכנות לקראת ההגעה ובתחילת הטיול עצמו. מקווה שנתתי פה חומר למחשבה, ואתן כמובן מוזמנות להוסיף בתגובות רעיונות נוספים, או טיפים שעזרו לכן להרגיש בטחון לקראת או במהלך טיול.



נושאי הבלוג
פוסטים אחרונים
פוסטים ממש חשובים
ארכיון הבלוג שלי
bottom of page